fbpx

header

Proslava Svetskog dana pozorišta na Kalemegdanu i Trgu republike

Malo pozorište „Duško Radović“ ove godine će Svetski dan pozorišta za decu i mlade obeležiti sa defileom na Kalemegdanu i šetnjom kroz Knez Mihailovu u nedelju 20. marta sa početkom u 12 sati.

 

Oba događaja realizovaće se u saradnji sa Кompanijom Balet mladih i profesorom Aleksandrom Ilićem. Defile će biti praćen muzikom i izvođenjem lutkarskih minijatura, a u programu će učestvovati i glumac Malog pozorišta – Goran Balančević.

 

Za to vreme u Malom pozorištu „Duško Radović“ biće izvedena predstava za decu „Bajka o čarobnom kamenu“, a pre toga će glumci Кatarina Dimitrijević i Bogdan Bogdanović pročitati poruke koje su ovim povodom napisali predsednice međunarodnog ASITEŽ-a Su Džajls i zrenjaninski glumac Jovan Caran.

 

Foto: promo, Pozorište Duško Radović

 

Cilj Međunarodne organizacija za razvoj pozorišta za decu i mlade – ASITEŽ, koju čini na hiljade pozorišta u više od 85 nacionalnih centara u svetu, jeste da se skrene pažnja na kulturnu i širu javnost ka pozorišnoj umetnosti za decu i mlade.

 

-Povesti dete u pozorište znači negovati pravo mališana na umetnost, kulturu i slobodu samoizražavanja – rekla je Su Džajls.

 

Foto: promo, Pozorište Duško Radović

 

Glumac Jovan Caran je istakao da je ponosan što mu je pripao zadatak da napiše poruku povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade.

 

-Odmah mi je pala na pamet prva rečenica iz predstave „Кapetan Džon Piplfoks“ – „Setio sam se sebe pa plačem“ – kazao je Caran.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište