fbpx

header

Proslava Svetskog dana pozorišta na Kalemegdanu i Trgu republike

Malo pozorište „Duško Radović“ ove godine će Svetski dan pozorišta za decu i mlade obeležiti sa defileom na Kalemegdanu i šetnjom kroz Knez Mihailovu u nedelju 20. marta sa početkom u 12 sati.

 

Oba događaja realizovaće se u saradnji sa Кompanijom Balet mladih i profesorom Aleksandrom Ilićem. Defile će biti praćen muzikom i izvođenjem lutkarskih minijatura, a u programu će učestvovati i glumac Malog pozorišta – Goran Balančević.

 

Za to vreme u Malom pozorištu „Duško Radović“ biće izvedena predstava za decu „Bajka o čarobnom kamenu“, a pre toga će glumci Кatarina Dimitrijević i Bogdan Bogdanović pročitati poruke koje su ovim povodom napisali predsednice međunarodnog ASITEŽ-a Su Džajls i zrenjaninski glumac Jovan Caran.

 

Foto: promo, Pozorište Duško Radović

 

Cilj Međunarodne organizacija za razvoj pozorišta za decu i mlade – ASITEŽ, koju čini na hiljade pozorišta u više od 85 nacionalnih centara u svetu, jeste da se skrene pažnja na kulturnu i širu javnost ka pozorišnoj umetnosti za decu i mlade.

 

-Povesti dete u pozorište znači negovati pravo mališana na umetnost, kulturu i slobodu samoizražavanja – rekla je Su Džajls.

 

Foto: promo, Pozorište Duško Radović

 

Glumac Jovan Caran je istakao da je ponosan što mu je pripao zadatak da napiše poruku povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade.

 

-Odmah mi je pala na pamet prva rečenica iz predstave „Кapetan Džon Piplfoks“ – „Setio sam se sebe pa plačem“ – kazao je Caran.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište