fbpx

header

Premijera predstave „Sokolova pesma“ ansambla Kolo

sokolova-pesma-predstava-atelje-212-2022

Premijera predstave „Sokolova pesma“ je zakazana za 10. maj u Atelju 212, a karte su već rasprodate. Međutim, prva repriza je već sutradan, 11. maja, za koju su ulaznice već u prodaji i možete ih kupiti na blagajni pozorišta.

 

– Nakon Beograda, 13., 14. i 15. maja predstavu igramo u okviru programskog luka „Bajke budućnosti“ u pozorištu Újvidéki Színház – kažu iz Kola.

 

Međunarodni život predstava počinje u Nacionalnom plesnom teatru u Budimpešti već 26. maja.

 

Ansambl KOLO pravi iskorak ka budućnosti. Sa ponosom predstavljaju „Sokolovu pesmu“. Ovo je igračka predstava u režiji eminentnog mađarskog reditelja i koreografa Gabora Mihaljija, direktora Mađarskog državnog ansambla MÁNE.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Dekic (@vladadekic)

 

Bazirana je na srpskom narodnom stvaralaštvu i folkloru. Sa umetnicima Ansambla KOLO u svim rolama, ova predstava preispituje i tretira rituale, običaje, verovanja, epsku i lirsku narodnu književnost, univerzalne simbole i prepoznatljive mitove kroz igru, pesmu i muziku. Cilj igračke predstave je da sve nas spremi za budućnost.

 

„Sokolova pesma“ je bitan trenutak u istoriji Ansambla KOLO i kulminacija vrednog rada u prethodnih sedam godina.

 

– Ova predstava je izraz naše želje da sačuvamo tradiciju. Da ispitujući, istražujući i stvarajući unutar nje, otvorimo novi prostor za razvoj naše umetnosti i obezbedimo njenu sigurnu budućnost – rekli su iz ansambla Kolo.

 

Reditelj, koreograf, kompozitor i idejni tvorac predstave je Gabor Mihalji. Muzički urednik predstave je Atila Gera, scenograf Đerđ Arvai, a kostimografkinja Edit Suč. Izvođači – Igrači-pevači i Narodni orkestar Ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO. Gostujući umetnici igračke predstave je Orkestar „Bojan Krstić“.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“
Solomun-apgrade-luka-beograd-2022
Stiže nam novi Apgrade, a sa njim i Solomun!

Pozorište