fbpx

header

Premijera predstave „Sokolova pesma“ ansambla Kolo

sokolova-pesma-predstava-atelje-212-2022

Premijera predstave „Sokolova pesma“ je zakazana za 10. maj u Atelju 212, a karte su već rasprodate. Međutim, prva repriza je već sutradan, 11. maja, za koju su ulaznice već u prodaji i možete ih kupiti na blagajni pozorišta.

 

– Nakon Beograda, 13., 14. i 15. maja predstavu igramo u okviru programskog luka „Bajke budućnosti“ u pozorištu Újvidéki Színház – kažu iz Kola.

 

Međunarodni život predstava počinje u Nacionalnom plesnom teatru u Budimpešti već 26. maja.

 

Ansambl KOLO pravi iskorak ka budućnosti. Sa ponosom predstavljaju „Sokolovu pesmu“. Ovo je igračka predstava u režiji eminentnog mađarskog reditelja i koreografa Gabora Mihaljija, direktora Mađarskog državnog ansambla MÁNE.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Dekic (@vladadekic)

 

Bazirana je na srpskom narodnom stvaralaštvu i folkloru. Sa umetnicima Ansambla KOLO u svim rolama, ova predstava preispituje i tretira rituale, običaje, verovanja, epsku i lirsku narodnu književnost, univerzalne simbole i prepoznatljive mitove kroz igru, pesmu i muziku. Cilj igračke predstave je da sve nas spremi za budućnost.

 

„Sokolova pesma“ je bitan trenutak u istoriji Ansambla KOLO i kulminacija vrednog rada u prethodnih sedam godina.

 

– Ova predstava je izraz naše želje da sačuvamo tradiciju. Da ispitujući, istražujući i stvarajući unutar nje, otvorimo novi prostor za razvoj naše umetnosti i obezbedimo njenu sigurnu budućnost – rekli su iz ansambla Kolo.

 

Reditelj, koreograf, kompozitor i idejni tvorac predstave je Gabor Mihalji. Muzički urednik predstave je Atila Gera, scenograf Đerđ Arvai, a kostimografkinja Edit Suč. Izvođači – Igrači-pevači i Narodni orkestar Ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO. Gostujući umetnici igračke predstave je Orkestar „Bojan Krstić“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište