fbpx

header

Premijera predstave „Pluća“ u Madlenianumu

predstava-pluca-madlenianum-2022

Na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum premijerno će biti odigrana predstava „Pluća“, nastala po tekstu Dankana Mekmilana.

 

Opera i teatar Madlenianum u koprodukciji sa agencijom Marador donosi ovog proleća pozorišnoj publici duhovitu i nežnu priču o dvoje urbanih visokoobrazovanih ljudi. Ova Mekmilanova duodrama diše istinom u kojoj savremeni gledalac neće moći da se ne prepozna u skoro svakom segmentu zbivanja zbog neverovatne svežine koju podrazumeva delo napisano pre desetak godina.

 

predstava-pluca-madlenianum-2022

Foto: Zoran Škrbić

 

Drama „Pluća“ izrazito savremenim jezikom govori o dvoje pametnih ljudi koji su pred ispitom rešavanja iskonskih ljudskih potreba. U isto vreme ih pitanja karijere, ekologije, tehnologije i samorealizacije zbunjuju i zaustavljaju da zapravo žive punim plućima i onako kako im srce govori. Komad nas vraća tome da je suština i današnjeg čoveka da voli i da kroz ljubav traje.

 

Reditelj i prevodilac drame Ivan Vuković se do sada ostvario kroz mnoga uspešna pozorišna dela u Beogradu i Srbiji. Vuković je se odlučio za dvoje glumaca koji su u punoj raskoši i zrelosti svojih karijera. Tome su posvedočili kako ogromnim brojem uloga, tako i izuzetno bitnim nagradama kojima su ovenčani.

 

predstava-pluca-madlenianum-2022

Foto: Zoran Škrbić

 

Publika će kroz komad „Pluća“ na sceni uživati u kreacijama Suzane Lukić i Gorana Jevtića. Njihova izuzetna nesvakidašnja kompatibilnost se naročito oslikava u duhu urbanosti. Ovaj par svojom harizmom i u posebnom dikcijskom daru čine da na izgled svakodnevni, čak ulični, govor zvuči kao prava pozorišna poezija.

 

Ivan Vuković je u skladu sa komadom izabrao i izvrsnu mladu darovitu ekipu saradnika autora. Tu su scenograf Ema Stojković, kostimograf Ivana Mladenović i kompozitor Miroslav Radulović.

 

Premijera je zakazana za sredu, 11. maj, dok su reprize planirane za 18. maj i 3. jun.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište