fbpx

header

Premijera predstave “Femkanje” izvedena u Teatru Vuk

Predstava Femkanje
  1. februara, na velikoj sceni  “Aleksandar Popović” Teatra Vuk premijerno je izvedena predstava „Femkanje“ u režiji Isidore Goncić.

 

Predstava “Femkanje” je nastavak plodne saradnje između Teatra Vuk i Merlinka festivala, a rađena je po tekstu Jordana Cvetanovića nastalog po motivima komedije „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića.

 

Komad kao da daje nastavak Sterijnom čuvenom delu i pita se šta bi se desilo da je glavna junakinja Fema iza sebe ostavila potomstvo, kao i da li se malograđanstvo prenosi sa kolena na koleno.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merlinka Festival (@merlinkafest)

Radnja je smeštena u moderno doba, Fema je sada udovica, koja živi u svom saloncu u strogom centru grada. Ona od ćerke pokušava da napravi mladu damu, ali joj plan ne polazi za rukom. Femina ćerka u znak bunta pronalazi momka iz provincije, ali to neće pomutiti Femine planove da obezbedi svoju i budućnost svoje ćerke.

 

U urnebesnoj komediji “Femkanje” glavnu ulogu Feme tumači Dušan Kaličanin, ćerke Mina Sovtić i Jovana Milovanović, dok ulogu budućeg zeta iz provincije tumači Zoran Pajić.

 

Rediteljka Isidora Goncić kaže da “Femkanje” preispituje lažnu sliku koju predstavljaju ljudi koji nas okružuju u realnom i virtuelnom svetu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište