fbpx

header

Predstava „UDARNA VEST – O medijima i strahu“

Udarna vest

Predstavu “Udarna vest – O medijima i strahu“ možete pogledati 10. aprila u Kulturnom centru Grad, od 20 časova.

 

Predstava se bavi fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno – na medijski generisanu paranoju i nervozu čoveka danas.

 

Polazeći od pitanja: zašto su udarne vesti uvek loše, predstava se razvija u dinamičnu, tragikomičnu inscenaciju studije o prirodi savremenih medija i njihovom uticaju na psihu pojedinca, kao i na društvene obrasce ponašanja. Na lično i kolektivno. Intimno i masovno.

 

Analizirati medije, znači analizirati savremeno društvo i načine na koje ga spoznajemo.

 

Tako predstava ukazuje na ključne fenomene života u medijatizovanom svetu, što je put ka “novoj pismenosti”, odnosno veštinama prepoznavanja dezinformacija i medijskih manipulacija, kroz negovanje većeg stepena medijske kulture. Cilj ove predstave je, dakle – produkcija znanja iz oblasti medijske pismenosti, što može biti preventiva rasprostranjenoj anksioznosti i poremećajima pažnje.

 

Predstava je autorski projekat Marka Grubića i Milene Bogavac, rađena je po tekstu Milene Bogavac, a u njoj igraju: Sunčica Milanović i Đorđe Živadinović Grgur.

 

Ukoliko ste zainteresovani da pogledate predstavu “Udarna vest – O medijima i strahu“, karte možete da kupite isključivo na ulazu u Kulturni centar Grad.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište