fbpx

header

Predstava „Vrednost žene“ u Kulturnom centru Grad

Vrednost žene

U sredu, 30. marta, u Kulturnom centru Grad biće održana predstava „Vrednost žene“, s početkom u 20 časova.

 

Predstava je zapravo motivisana istraživanjem dr Tamare Nikolić, docentkinje na Filološkom fakultetu, “Kriterijumi i aspekti kreiranja pojma uspešne žene u Srbiji”. Uzorak istraživanja bile su žene iz gradske sredine za koje na prvi pogled ne bismo pomislili da su žrtve svakodnevnog omalovažavanja, diskriminacije ili mobinga.

 

Ideja je bila da se osvetle manje očigledni, a opet, najbliži slučajevi, koji se ignorišu na dnevnom nivou.

 

 

Predstava pretresa odnos i (ne)zadovoljstvo žene prema ličnom uspehu i društvenoj poziciji, i odnos društva prema (ne)uspehu žene danas.

 

U svetu u kome se promovišu vrednosti kao što su individualnost, samostalnost, ravnopravnost, pronalaženje sopstvenog puta, rad na sebi, itd, opet dolazi do svakodnevne diskriminacije i međusobnog sputavanja.

 

“Vrednost žene” nas vraća na početak – sigurno smo nešto propustili u kakofoniji glasova koja nameće očekivanja i od žena i od muškaraca. Još uvek ih slušamo dok pričaju priče o nekakvom idealu uspeha.

 

Predstava je pisana po tekstu, Mine Ćirić, a ona nudi podršku, koja je ženama uvek potrebna da bi u društvu prikazale svoju pravu vrednost.

 

U glavnim ulogama su se našli: Nataša Milojević, Mina Ćirić, Tamara Jeremić, Marko Nektan. Ne propustite predstavu “Vrednost žene” 30. marta u Kulturnom centru Grad.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište