fbpx

header

Prva predstava u Muzeju Svečoveka na Zelenom vencu

Predstave „Galeb” A.P.Čehova, Dorćolskog narodnog pozorišta, održaće se u petak, 19. februara u 20.30 sati u Muzeju Svečoveka (Zeleni venac 2, sprat III).

 

Izvođenje ove predstave biće utom zanimljivije jer će se odigrati u Muzeju Svečoveka koji se sastoji od sedam muzeja: Muzej Dorćolskog narodnog pozorišta; Muzej Tebe (najmanji muzej na svetu); Muzej štafelaja; Muzej kratkih priča; Muzej brojeva; Muzej nota i zvuka; Muzej ljubavi i srama.

 

 

Režiju predstave „Galeb“ potpisuje mladi Strahinja Padežanin, student pete godine glume na FDU u Beogradu, dramatizaciju je radila Кatja Petrović, a igraju Ilija Blagojevic, Teodora Miklušev i Luna Pilić.

 

-Nas nekoliko prijatelja odlučilo je da pokuša da napravi predstavu s temetikom koja nas se lično tiče. Upravo to smo pronašli u Čehovljevom „Galebu“. Interesantno je da je taj dramski komad napisan pre više od jednog veka, a danas je tako aktuelan. Dok sam ga čitao, činilo mi se kao da je Čehov pisao o nama, sada – rekao je za portal Rebelgrade Strahinja Padežanin.

 

Mlađani glumac, ovaj put u ulozi reditelja, podsetio je da „Galeb“ ima više od deset lica, a da tu dramu pričaju na pozornici Muzeja Svečoveka ispričaće troje glumaca.

 

 

-Glavna tema „Galeba“ je ljubav i pozorište, a mi smo zapravo pronašli treću temu – nerazumevanje, što smo izvukli u prvi plan – kazao je Strahinja Padežanin. On je istakao da je ovo njegova prva režija, da nije školovan reditelj i da je predstava eksperiment. S ponosom dodaje da je „Galeb“ prva predstava koja će se izvesti u Muzeju Svečoveka.

 

Ulaznice za predstavu „Galeb“ možete rezervisati na scenakosmodrom@gmail.com. Broj mesta je zbog korone ograničen.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište