fbpx

header

Predstava “Sin” u Ateljeu 212: Da li je roditeljska ljubav dovoljna da deca budu srećna?

predstava-sin

Na svetski dan pozorišta, 27. marta, prethodne godine premijerno je odigrana predstava „Sin“ , autora kojeg je britanski „Gardijan“ proglasio jednim od najuzbudljivijih pisaca današnjice, koja će se 18. januara ponovo održati na sceni Ateljea 212, s početkom u 19:30 časova.

 

Predstava „Sin“, u režiji Ane Tomović, nastala je po istoimenoj knjizi Florijana Zelera. U pitanju je deo njegove trilogije, kojoj su prethodili komadi „Otac“ i „Majka“ u kojoj pisac savršeno opisu porodične odnose s akcentom na jednom članu.

 

Šta se dešava u glavi deteta kada roditelji reše da se raziđu tema je pozorišnog komada, ali i događaj koji oduvek intrigira. Razvod roditelja neretko je okidač za depresiju tinejdžera, a ova tema pokreće mnoga pitanja: da li je roditeljska ljubav dovoljna da deca budu srećna, šta sve podrazumeva roditeljstvo, kako roditelji i deca jedni drugima mogu uništiti živote.

 

„Ono što me je takođe zanintrigiralo u komadu, to je na koji način očevo pravo da ima novu porodicu ugrožava pravo na život sina i na koji način, generalno, u životu roditelji i deca mogu da unište jedni drugima živote“, navodi rediteljka Ana Tomović.

 

U stresnom i brzom vremenu u kojem živimo, depresija je postala normalna pojava. Ova predstava ima i edukativni pristup, gledajući je saznajemo kako da prepoznamo prve znake depresije kod sebe, svojih bližnjih, ali i kako da se nosimo sa problemom.

 

Sina i oca u komadu uverljivo igraju glumci Luka Grbić i Svetozar Cvetković. Uz njih jednako su posvećene u ulogama majke i supruge su Isidora Minić i Tamara Dragičević.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište