fbpx

header

Predstava “Režim ljubavi” na daskama “Ateljea 212”

Dobitnica Sterijine nagrade Tanja Šljivar kroz tekst za predstavu „Režim ljubavi“ analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulturnom kontekstu. Predstava se igra 25. januara u “Ateljeu 212”.

 

Dramskoj spisateljici iz Banjaluke, “Atelje 212” naručilo je da napiše dramu “Režim ljubavi”, koju je režirao reditelj Bojan Đorđem, a prvi put je izvedena 30. aprila 2018. godine, nakon čega je odmah izvedena i u Berlinu.

 

Autorka obrađuje teme kao što su instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problemi uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi… Do suočavanja sa fenomenom poliamorije (arnžmana koji podrazumeva ljubavni – seksualni i emocionalni – odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofija Jurican (@sofijajurican)

 

S obzirom na to da predstava obiluje temama o seksualnosti, mogu je gledati samo oni koji su stariji od 16 godina,
“Atelje 212” je komad “Režim ljubavi” aganžovao u sklopu repertoarske strategije negovanja savremenog dramskog teksta, a protagonisti u predstavi su: Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište