fbpx

header

Predstava “Prah”: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović kao bračni par

Koliko puta ste poželeli da se preko noći obogatite, ili da dobijete na lutriji? Da prestanete da se opterećujete pitanjima egzistenicije i da sve postane dostižno, a da li ste se zapitali da li ste spremni za toliko drastičnu promenu?

 

Upravo o tome govori pozorišna predstava „Prah”, urađena po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića, koja će igrati 28. januara igrati u “Teatru na Brdu”.

 

U tragi-komediji poznati glumački tandem Nataša Ninković i Zoran Cvijanović glume sredovečni bračni par koji živi skromno sve do trenutka kada suprug dobija premiju na lotou. Umesto da budu srećni, osećaju nelagodu pred velikim bogatstvomkoje ih je zadesilo, jer ne umeju da budu bogati.

 

Supružnici, šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili, pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živeti. Međutim, prepliću se osećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja, ne uspevaju da usaglase svoje snove i potrebe da bi na kraju odlučili da se odreknu sreće koja im se dogodila.

 

„Ono što mene dira u ovoj priči je to da želimo tako neke snove i prosto pregodimo u njima, a sve je pitanje i tajminga kada ti neke stvari dođu. Ako ne dođu u pravo vreme, kao ovoj ženi kad su došle neke pare koje su sanjali, prosto su prekasno stigle. To je nešto što se ne odnosi samo na novac, nego na razne druge stvari u našim životima, prosto za sve postoji vreme. Ovo je tekst pisan sedamdesetih godina, i mi ništa tu nismo promijenili, a kako smo stalno u nekoj tranziciji nažalost biće još dugo kod nas aktuelan“, istakla je glumica koja je za ulogu u ovoj predstavi više puta nagrađivana – rekla je Nataša Niković o predstavi.

 

Ne propustite predstavu “Prah” 28. januara u “Teatru na Brdu”, s početkom u 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište