fbpx

header

Šta nismo uradili kako bismo živeli bolje?

Predstava „Izbiračica“ postala je deo redovnog repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu od 2012. godine, a od tada se za pozorišni komad rađen prema tekstu Koste Trifunovića i u režiji Nikole Zavišića, traži karta više.

 

‘Školski nadzornik’, ‘Ljubavno pismo’, ‘Na Badnji dan”, “Izbiračica”, samo su neki od dela začetnika srpke komedije Koste Trifunovića, po čijim delima se danas igraju mnogi pozorišni komadi širom Srbije, a najnovije izvođenje “Izbiračice” održaće se 18. januara od 19 časova u Narodnom pozorištu.

 

Stilizovana i vizuelno raskošna predstava uređena je kao melanholični vodvilj o ljudskim naravima, a kao dominantne osobine izdvajaju se sitničavost i izbirljivost, koje nas, po rečima reditelja, „na kraju nikuda ne odvedu“.

 

Predstava „Izbiračica“ bavi se onim što mi ljudi nismo uradili u našoj zemlji kako bismo živeli bolje. Našim nečinjenjem ipak smo uradili mnogo, ali nažalost lošeg, pre svega prema sebi. Ova predstava smeje se nedelanju i daje perspektivu onoga što bismo trebali da sagledamo i trudi se da nas podstakne na dela, jer nikada nije kasno.

 

Glavni glumci su stariji od likova iz Trifkovićevog komada, jer ih je Zavišić video kao „zombije“, kao ostatke nekog drugog vremena, karikature koje već 150 godina ponavljaju iste greške.

 

Premijernu podelu glumaca čine: Aleksandra Nikolić, Ivan Bosiljčić, Anastasija Mandić, Sena Đorović, Dragan Nikolić, Zoran Ćosić, Ivana Šćepanović, Molina Fotez i Darko Tomović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište