fbpx

header

Predstava „Knjiga o Milutinu“ – Nenad Jezdić u glavnoj ulozi

Novogodišnjim i božićnim praznicima, bogatim trpezama i i besomučnim uživanjima u hrani i piću došao je kraj, vreme je da se vratimo normalnim aktivnostima, pa samim tim i umetnosti.

Topla preporuka je pozorišni komad koji se među prvima u 2022. godini igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 12. decembra, a u pitanju je predstavu „Knjiga o Milutinu“.

Pozorišni komad rađen je po istoimenoj knjizi Danka Popovića koja je, kada je objavjena 1985. godine, u rekordno vreme postala najčitanija u Srbiji. Predstava ne prati samo životnu priču glavnog junaka Milutina Ostojića, koliko glavnu pouku o apsurdu ratovanja.

 

 

Predstavljena je istorija Srba od atentata na princa Ferdinanda u Sarajevu do nekoliko godina posle Drugog svetskog rata, ali i tragedija čovečanstva kao celine.

Milutin Ostojić običan je seljak iz sela Koštunjića iz Šumadije koji je učestvovao u nekoliko ratova, ali je život okončao u zatvoru. Središte predstave usmereno je ka njegovim razmišljanjima koja nam ukazuju da su u ratovanju i poraženi i pobednici -gubitnici.

Uzeći u obzir da je glavni protagonista Nenad Jezdić, koji je do sada dobijao samo pozitivne kritike za ovu ulogu, dragoceno je provedeno vreme videti ga na sceni u svom sjajnom performansu.

Ukoliko ste ljubitelji istorijskih pozorišnih komada obojenih legendarnom glumom, ne propustite „Knjigu o Milutinu“ 12. januara od 19.30 u JDP-u.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište