fbpx

header

Predstava “Kiseonik“ u Teatru Vuk

U ponedeljak, 14. marta pogledajte predstavu “Kiseonik” po tekstu Ivana Viripijava, jednog od vodećih ruskih dramaturga, svetski poznatog i kao pozorišnog i filmskog reditelja, scenariste, producenta i glumca, održaće se od 20 časova u Teatru Vuk.

 

,,Kiseonik” je predstava o ljubavi između dve izgubljene duše koje su predugo živele na ovom svetu – svetu bez ljubavi – da bi znale kako da usmere njenu snagu, jačinu i razarajuću moć…

 

U pitanju je master predstava Sofije Milošević, režirana od strane Mije Mazarak, koja se bavi smislom i suštinom života, ali kroz prizmu današnjeg vremena i nekih od užasa, problema i pitanja koji prate savremenog čoveka.

 

Ova predstava ispituje da li danas postoji bilo kakva vertikala, bilo kakav stub ili bilo koji ostatak nekog temelja na ovom svetu u odnosu na koji bi nešto bilo jasno da li je dobro ili loše, moralno ili nemoralno, itd.

 

Rediteljka Mija Mazarek jednom je o predstavi rekla sledeće:

 

Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno s glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan.”

 

Ovo je, jednostavno, predstava o potrebi čoveka da bude ŽIV na ovom svetu… Da udahne KISEONIK!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište