fbpx

header

Predstava “Kiseonik“ u Teatru Vuk

U ponedeljak, 14. marta pogledajte predstavu “Kiseonik” po tekstu Ivana Viripijava, jednog od vodećih ruskih dramaturga, svetski poznatog i kao pozorišnog i filmskog reditelja, scenariste, producenta i glumca, održaće se od 20 časova u Teatru Vuk.

 

,,Kiseonik” je predstava o ljubavi između dve izgubljene duše koje su predugo živele na ovom svetu – svetu bez ljubavi – da bi znale kako da usmere njenu snagu, jačinu i razarajuću moć…

 

U pitanju je master predstava Sofije Milošević, režirana od strane Mije Mazarak, koja se bavi smislom i suštinom života, ali kroz prizmu današnjeg vremena i nekih od užasa, problema i pitanja koji prate savremenog čoveka.

 

Ova predstava ispituje da li danas postoji bilo kakva vertikala, bilo kakav stub ili bilo koji ostatak nekog temelja na ovom svetu u odnosu na koji bi nešto bilo jasno da li je dobro ili loše, moralno ili nemoralno, itd.

 

Rediteljka Mija Mazarek jednom je o predstavi rekla sledeće:

 

Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno s glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan.”

 

Ovo je, jednostavno, predstava o potrebi čoveka da bude ŽIV na ovom svetu… Da udahne KISEONIK!

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište