fbpx

header

Predstava “Kazanova protiv Don Žuana” večeras u Madlenianumu

Predstava „Kazanova protiv Don Žuana“ od 2016. godine redovno se prikazuje na Maloj sceni Opere i Teatra Madleniamum, a večeras, 22. januara domaća publika imaće prilike da je ponovo gleda od 20 časova na istom mestu.

 

Upravo zbog ambijenta ušuškane Male scene Malenianuma na kojoj se igra predstava „Kazanova protiv Don Žuana“ publika stiče utisak da se komad odigrava u njihovoj sobi. To je razlog više da se gledaoci od početka do kraja sažive sa glavnim glumcima i da razumeju njihova osećanja, percepciju stvari, ali i postupke.

 

Poznati dramski umetnik Predrag Ejdus ovoga puta se našao na mestu režisera, ali i glavnog glumca dela, baziranoj na drami iskusnog dramskog pisca Miodraga Ilića.

 

Drama je žanrovski označena kao „setna komedija“ I zapravo je prikaz kraja života legendarnog avanturiste i kosmopolite osamnaestog stoleća – Đakoma Đirolama Kazanove, jednog od najobrazovanijih ljudi svog doba – sveštenika, muzičara, vojnika, špijuna, diplomate, kockara i nadasve nenadmašnog ljubavnika.

 

Lik koji je proizišao iz mašte naroda Don Žuan uvek je lep i mlad, ali i fatalan za ženski rod. Njih dvojica se u pozorišnom komadu sukobljavaju zbog mlade i erotične lepotice Gizele, nećake grofa Valdštajna.

 

Kome će na kraju pripasti srce lepe Gizele, ostaje da saznamo gledajući pozorišni komad Opere i Teatra Madlenijanum.
U komadu postoje samo tri lika: Don Žuan, Kazanova i Gizela. Tumače ih fantastični Tihomir Stanić, šarmantni Stevan Piale i neodoljiva Ivana Kustudić.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište