fbpx

header

Predstava koja se čekala 15 godina konačno pred publikom

Među prvim predstavama koje će se održati 2022. godine našao se pozorišni komad Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Lorencačo”, koji je na svoju realizaciju čekao oko petnaest godina, biće odigrana 8. januara s početkom u 20 časova.

 

Reditelj predstave Boris Liješević, kako sam tvrdi, iz stare kutije izvadio je tekst koji mu je Ognjena Milićević dala pre mnogo godina, a na ponovno čitanje reditelja je opčinio spoj istorijskog i intimnog, pa je rešio da režira dramu koja se već četvrtu godinu zaredom igra u JDP-u.

 

50. FEST: Ovo su velika imena koja dolaze u prestonicu

 

Firentinski vojvoda ubijen je od strane rođaka Lorencača, svodnika i doušnika, partnera u svim lošim delima, najznačajnijeg predstavnika političkih neistomišljenika 1536. godine. Lorencačo je pobegao, a onda je pokušao da okupi prognane ljude iz Firence i da ih organizuje na pobunu, međutim, nije naišao na podršku i nastavio je bekstvo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

 

Na zidu FDU naslikan umetnički mural sa jakom porukom

 

U jednoj osobi se bore revolucionar i otac koji strahuje za svoju decu; tiranoubica i dečak koji želi da sačuva svoju dušu i dobar glas o sebi. Dečak je želeo da dobije svoje mesto u istoriji, a izgubio je sve. Razočarao se, shvatio da je promašio cilj, život. Put u istoriju popločan je porocima, grehom i nepočinstvima. Ne treba raditi za čovečanstvo i za opštu dobrobit jer se posle ne mogu oprati ruke.

 

U predstavi briljiraju: Marko Janketić, Sloboda Mićalović, Branislav Lečić, Petar Benčina, Miodrag Dragičević i Andrija Kuzmanović. Poseba akcenat stavljen je na glumu mladog Milana Marića, koji tumači nekoliko uloga u ovom komadu.

 

Film Don’t look up! – Da li smo shvatili suštinu?

 

Njegovi talenat i harizma su neosporni, pa nije ni čudo koliko je u kratkom vremenskom periodu postao popularan i cenjen kod publike.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište