fbpx

header

„Praznik igre“ u Madlenianumu: Zabeležite 29. april

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila, Institut za umetničku igru će izvesti koncert „Praznik igre“ koji je posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta.

 

Koncert će biti izveden na sceni Opere i teatra Madlenianum, s početkom u 20 časova, a izvode ga studenti Instituta za umetničku igru i polaznici Kompanije Balet mladih.

 

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija) uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić.

 

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta „Uspavana lepotica”, u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu. Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta „Rajmonda“, Španska igra iz baleta „Labudovo jezero“, Pas de trois Odalisques iz baleta „Korsar“.

 

U drugom delu koncerta će biti izveden drugi čin iz baleta „Labudovo jezero“. Glavne uloge nosiće Nastasja Ivetić kao Odeta (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru), Ahmed Yehia kao princ Zigfrid (Prvak baleta u Kairo operi i baletu, i student master studija na Institutu za umetničku igru), dok će ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta nositi Ognjen Vučinić (Profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište