fbpx

header

“Pozorište na Terazijama”: novi spektakl “Flashdance”

pozoriste-na-terazijama-flashdance-predstave

Od filmskog platna, preko Brodveja, do Terazija, mjuzikl “Flashdance” predstavlja jedan od kultnih hitova pozorišne scene rađenih prema istoimenom filmu. Premijera je prvobitno održana 1983. godine, pri čemu je publika upamtila planetarno poznate numere – kako muzičke, tako i plesne.

 

U Americi, turneja ovog mjuzikla održana je 2012, a od tada su se adaptacije izvodile i širom Evrope, i to u Švajcarskoj, Češkoj, Austriji, Francuskoj, kao i u mnogim drugim zemljama. U novembru ove godine, “Flashdance” je predstavilo “Pozorište na Terazijama” u Beogradu, i od tada se mjuzikl nalazi i pod reflektorima srpske pozorišne scene.

 

Autorski tim predvodi reditelj Vladan Đurković, prepev songova je uradio Slobodan Obradović, autor orkestracije je Aleksandar Sedlar, koreograf je Milica Cerović, dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, kostimograf Jelena Stokuća i scenograf Marija Kalabić.

 

Ono što “Flashdance” adaptaciju u Srbiji dodatno čini jedinstvenom, osim zvuka dobro poznatih numera kao što su: “Gloria”, “Maniac” i “What A Feeling”, jesu i mlade glumačke nade, koje su se našle na sceni terazijskog pozorišta po prvi put – od glumaca do plesača.

 

Tokom 2022. godine, “Pozorište na Terazijama” je ustupilo stalno mesto ovom mjuziklu na svom cenjenom repertoaru, a prvo sledeće igranje zakazano je za 19. januar!

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište