fbpx

header

Pogledajte predstavu „Na klupi sa Vojvodom Vukom“

predstava-Na-klupi-sa-Vojvodom-Vukom

U okviru manifestacije Starogradska zima biće održana interaktivna predstava „Na klupi sa Vojvodom Vukom“ u parku Vojvode Vuka. Predstavu je radila scenaristkinja i rediteljka Anđelka Ðukić.

 

Glavnu ulogu tumači glumac Uroš Stefanović, a cilj predstave je da publiku uputi u život, hrabrost i značaj Vojvode Vuka.

 

U vreme kada se često veličaju razni „heroji“ oko čijeg značaja i simbolizma se mnogi ne slažu, dobro je setiti se ljudi koji su herojsku titulu zaslužili svojim delima i primerom.

 

– Vojvoda Vuk je bio potpukovnik Vojske Kraljevine Srbije i borio se u borbama za Makedoniju, Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. Bio je taktičan, obrazovan, hrabar i poznat po tome da prvi ide u juriš, predvodeći svoje vojnike. Takođe je isticao važnost discipline i nije dozvoljavao da njegovi vojnici nanose ikakvu štetu civilima, seljacima, niti je tolerisao uznemiravanje žena – navode organizatori.

 

Četa je veoma poštovala ovog vojskovođu. Kada je poginuo na polju, saborci su ga podigli i držali uspravno kako se vojnici ne bi potresli i obeshrabrili.

 

Uroš Stefanović diplomirao je glumu na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi profesora Irfana Mensura.

 

Anđelka Ðukić diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a paralelno je upisala i sociologiju na Filozofskom fakultetu. Ima višegodišnje iskustvo u organizaciji kulturno-umetničkih i promotivnih događaja koje je stekla kroz rad u marketinškim agencijama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjelka Djukic (@djukic_andjelka)

 

Manifestaciju Starogradska zima organizuje opština Stari grad. Predstavu „Na klupi sa Vojvodom Vukom“ možete pogledati od 18 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište