fbpx

header

„Pluća“ otkrivaju šta je suština mladih ljudi

Pluća

Premijera duo drame “Pluća” britanskog autora Dankana Mekmilana, u prevodu i režiji Ivana Vukovića, biće održana 11. maja na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u Zemunu.

 

Premijera predstave “Na litici” u Dorćol platzu

 

Glavne uloge mladog bračnog para tumače Suzana Lukić i Goran Jevtić, poznati iz hit predstave istog reditelja – „Histerija“ (2010), koja se dugo igrala na sceni Studio JDP.

 

Dvoje urbanih, samosvesnih mladih ljudi koji su pred važnim životnim odlukama, podsećaju nas u ovoj drami da je suština i današnjeg čoveka da voli, i da kroz ljubav traje, jer samo ljubav može spasiti svet.

 

predstava-pluca-madlenianum-2022

Foto: Zoran Škrbić

 

Pitanje sa kojim se često suočavaju mladi bračni parovi, ekološke i etičke svesti, da li u ovakvom svetu rađati i stvarati novi život je i tema duodrame “Pluća”.

 

Reditelj i prevodilac drame Ivan Vuković se i sam jednog trenutka našao pred ovakvom dilemom i iz svog emotivnog diskursa na scenu je postavio topli komad u izvedbi sjajnih Suzane Lukić i Gorana Jevtića.

 

predstava-pluca-madlenianum-2022

Foto: Zoran Škrbić

 

Ivan Vuković je u skladu sa komadom izabrao i izvrsnu mladu darovitu ekipu saradnika: Emu Stojković scenografkinju, Ivanu Mladenović kostimografkinju i Miroslava Radulovića kao kompozitora.

 

Кomad se premijerno izvodi 11. maja, reprizno 18. maja i 3. juna na Maloj sceni Madlenianuma.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište