fbpx

header

Performativna predstava “Amplituda” – spoj muzike i medicine

Na Velikoj sceni „Bitef“ teatra pubika je u prilici sada da vidi nešto drugačije, a ovoga puta u celokupnom novom projektu imaće priliku da učestvuju i posetioci.

 

Katarina Ranković 14. februara predstaviće svoj umetnički projekat, performativnu predstavu „Amplituda“, što je ujedno i drugo izvođenje ovog dela na sceni.

 

U pitanju je njen autorski i doktorski projekat, koji je radila uz pomoć mentorstva Gorana Markovića, koji spaja muziku i medicinu kroz interakciju sa publikom.

 

 

Sve se dešava uz pomoć kinetičkih instrumenata koji proizvode zvuk u dodiru dva čoveka sa amplitudom ljudskog srca, autorsku muziku, dizajn svetla Igora Milenkovića, pokret Katarine Orlandić i Aleksandera Zaina, kao kostim Marije Tavčar koji funkcioniše auditivno.

 

Specijalna gošća i performer u predstavi “Amplituda” će biti balerina Sonja Vukićević.

 

Preformativna predstava Katarine Ranković i njeno izvođenje šalju poruku o ponovnom otvaranju srca i reciprocitetu uzajamne razmene ljubavi, gde će se kroz dodir i zvuk ove autentične performativne predstave prikazati kako je amplituda svakog od nas ujedno kraj, ali i početak novog impulsa emocije i života.

 

U nastavku teksta pogledajte trejler za pedstavu “Amplituda”

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište