fbpx

header

Pedeseto izvođenje predstave „Ovaj će biti drugačiji“ večeras u Ateljeu 212

Na daskama pozorišta “Atelje 212” večeras će se održati jubilarno pedeseto izdanje predstave “Ovaj će biti drugačiji” Staše Bajić, s početkom u 19.30.

 

Predstava “Ovaj će biti drugačiji” pobedila je na petom Hartefaktovom regionalnom konkursu za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine.

 

Postdramska bajka „Ovaj će biti drugačiji“, koja se smatra podmlatkom “Ateljea 212” suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor na nasilje koje trpi.

 

Tri glavne junakine deluju kao tri negativca, ali one to zapravo nisu. Predstavljaju modele žena modernog doba, koje veliku pažnju polažu na žensku lepotu, prolazne i površne stvari.

U predstavi je prikazano društvo koje tretira žene kao seksualni objekat, od kojih se očekuje da ispunjavaju ljudske fantazije.

 

Postaju duhovite, blesavo mudre, ironične, jer su svesne da su svoje telo pretvorile u proizvod. Jedna od njih se stalno pita šta će se desiti ako se bude pojavilo još četrdeset devojka koje liče na nju.

 

Dok koračaju tim teškim i surovim putem, ne boje se ničega, osim povratka u siromašni roditeljski dom, iako se u jednom trenutku se pitaju da li njihovo telo treba da trpi toliki bol zarad lepote.

 

Mirelu, Ivanu i Jovanu, tri junakinje ove drame, igraju Tamara Dragičević Sofija Juričan, Ana Mandić i Milica Janevski.
Dramaturškinja je Jelena Mijović, kostimografkinja Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić, kompozitor Vladimir Pejković, a koreografkinja Maja Kalafatić.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište