fbpx

header

Ovacije predstavi „Madam Baterflaj“ u beogradskoj Operi

Foto Narodno pozorište u Beogradu/ Italijanski institut za kulturu

U beogradskoj Operi dugo nisu odjekivale ovacije kao nakon prošlonedeljnog izvođenja „Madam Baterflaj“ italijanskog kompozitora Ðakoma Pučinija, u režiji Manu Lali, kada je predstava ekskluzivno izvedena na Velikoj sceni.

 

Ova adaptacija famozne italijanske opere dočekana je sa velikim interesovanjem javnosti, koja nije krila svoje uzbuđenje već sa prvim podizanjem zavese. Publika je pre svega gromoglasnim aplauzom pozdravila internacionalne goste, operske pevače Šoko Okadu, koja tumači ulogu Cho-Cho San (Baterflaj), Vinčenca Кostanca (Pinkertona) i Arijanu Manganelo (Suzuki).

 

U izvođenju opere „Madam Baterflaj“ učestvovali su i Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, vođeni maestrom Fabriciom Venturom.

 

Predstavi su prisustvovali i v.d. upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, direktor Opere Nikola Mijailović, mecosopran Sanja Anastasia, kao i predstavnici Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

 

Ova opera je realizovana u produkciji Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore del Laga Pučini i u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište