fbpx

header

Ovacije predstavi „Madam Baterflaj“ u beogradskoj Operi

Foto Narodno pozorište u Beogradu/ Italijanski institut za kulturu

U beogradskoj Operi dugo nisu odjekivale ovacije kao nakon prošlonedeljnog izvođenja „Madam Baterflaj“ italijanskog kompozitora Ðakoma Pučinija, u režiji Manu Lali, kada je predstava ekskluzivno izvedena na Velikoj sceni.

 

Ova adaptacija famozne italijanske opere dočekana je sa velikim interesovanjem javnosti, koja nije krila svoje uzbuđenje već sa prvim podizanjem zavese. Publika je pre svega gromoglasnim aplauzom pozdravila internacionalne goste, operske pevače Šoko Okadu, koja tumači ulogu Cho-Cho San (Baterflaj), Vinčenca Кostanca (Pinkertona) i Arijanu Manganelo (Suzuki).

 

U izvođenju opere „Madam Baterflaj“ učestvovali su i Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, vođeni maestrom Fabriciom Venturom.

 

Predstavi su prisustvovali i v.d. upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, direktor Opere Nikola Mijailović, mecosopran Sanja Anastasia, kao i predstavnici Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

 

Ova opera je realizovana u produkciji Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore del Laga Pučini i u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište