fbpx

header

Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom „Drama o kraju sveta“

Belef

Pozorište Atelje 212 otvarilo je 30. jubilarni BELEF premijerom predstave „Drama o kraju sveta“ 23. juna u 19h u Botaničkoj bašti „Jevremovac“.

 

8. Festival fantastične književnosti Art-Anima

 

Predstava „Drama o kraju sveta“ se bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta.

 

Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELEF (@belef_2022)

Puno puta smo čuli u skorije vreme da izgleda „da se sprema kraj sveta“. Кolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće. Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene.

 

Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice – iako nazvana Dramom o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda.

 

U predstavi koja je otvorila jubilarni BELEF igraju Dragana Đukić, Jelena Ilić, Marta Bjelica, Mihaela Stanković, muzičarke Ana Ćurčin i Milena Jančurić. Rediteljka je Olga Dimitrijević.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište