fbpx

header

Operata „Slepi miš“ za kraj godine u Narodnom pozorištu

Uz specijalne goste, tenora Nikole Kitanovskog, mezosoprana Sonju Anastasiu i dramsku umetnicu Tanju Bošković za sam finiš 2021. godine 30. decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta s početkom u 19 časova održaće se operata „Slepi miš“.

 

Pod dirigentskom upravom Dejana Savića, u režiji Plamena Kartalova, nastupiće Aleksandar Dojković, Biljana Jovanović, Miroslav Markovski, Željka Zdjelar, Ljubomir Popović, Ljubodrag Begović, Siniša Radin, Ivanka Raković Krstonošić, Iskra Sretović i Nikola Ugrinović.

 

 

Operata „Slepi miš“ je premijerno izvedena 22. juna 2005. godine i već 16 godina sa istim žarom se izvodi na sceni nacionalnog teatra, a predstava koja se održava na samom kraju ove godine posvećena je preminulom glumcu Andreji Maričiću (1959-2021).
Scenograf je Miodrag Tabački, kostime je uradila Olja Ivanjicki, a koreografiju Vladimir Logunov.

 

Libreto, po Mejaku i Haleviju, napisali su Hafner i Žene. Praizvedba ovog remek-dela operske umetnosti održana je 5. aprila 1874. godine u Beču. Uvertira za ovu operetu standardni je deo repertoara bečkog Novogodišnjeg koncerta, jer radost Štrausove muzike dele podjednako i izvođači i gledaoci.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište