fbpx

header

Održana konferencija za medije povodom 56. izdanja Bitefa

Belef

Na konferenciji povodom najave 56. izdanja Bitefa, koje će se održati od 23. septembra do 2. oktobra ove godine predstavljen je novi program festivala.

 

U glavnom programu će biti prikazano devet predstava iz Nemačke, Belgije, Meksika, Francuske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije.

 

Tematski fokus festivala, koji će se održati pod sloganom „Mi – junaci rada svog“, baviće se pitanjem rada u savremenom društvu: gubitak posla, prekomerni rad, tržište rada posle pandemije, profesionalne prekvalifikacije… Posebnu celinu činiće predstave koje tretiraju pitanje rada u samim izvođačkim umetnostima.

 

U skladu s tematikom, i estetska linija tretira fenomen rada. Ona se konkretno svodi na različite oblike dehijerarhizacije, demokratizacije stvaralačkog procesa. To posebno dolazi do izražaja u tzv. devised pozorištu, onom u kom su svi stvaraoci predstave, uključujući i same izvođače, od početka procesa njihovi ravnopravni koautori, unose svoje lične materijale kao građu za koncept.

 

Na konferenciji povodom najave 56. izdanja Bitefa su govorili direktor Bitef teatra Miloš Latinović, umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica, Sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Кarl, pomoćnik ministra za savremeno stvaralaštvo u Vladi Republike Srbije Radovan Jokić i potpredsednica I&F grupe Vanda Кučera.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište