fbpx

header

Odložena predstava “Alisa u zemlji strahova”

Mnogi ste gledali animirani crtani film “Alisa u zemlji čuda”, ali da li ste se ikada zapitali šta se dešava sa izgubljenom devojčicom kada poraste I napuni tridestak godina?

 

O svemu tome možete pogledati u istoimenoj predstavi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ali sa malim zakašnjenjem, jer se premijera koja je trebalo da bude održana 22. decembara pomera za 15. januar.

 

Alisa je u predstavi sada odrasla žene, trebalo bi da ima karijeru i porodicu, da bude stabilna i ispunjena, a sve što ima je psihoterapeut sa kojim putuje po svojoj glavi.

 

Kada je bila devojčica, tamo su je čekala čuda, gusenice sa nargilom, karte koje govore, nasmejane mačke, kolači i čaj, histerične ptice.

 

To je bio svet gde je svaki korak bio novo uzbuđenje, svet mogućnosti za beskrajna čuda. Sada je tamo samo zemlja ispunjena sumnjama i strahovima. Ipak, i dalje postoji mogućnost da se desi čudo…

 

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Denis Murić.

 

Scenografiju potpisuju Numen For use i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak, a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

 

U petak, 24. decembra, u terminu koji je bio planiran za reprizu predstave Alisa u zemljli strahova, na Sceni „Ljuba Tadić” biće izvedena predstava Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište