fbpx

header

Nušićeva “Pučina” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Stavovi, način pisanja, kao i humor i satira kojom je Branislav Nušić pisao o životnim situacijama, učinila su da se mnogo godina nakon smrti komediografa njegova dela čitaju sa istim žarom, a pozorišne predstave rađene po njegovim spisima budu najposećenije.

Predstava „Pučina“ premijerno je izvedena u aprilu 2021. godine, a ovo je, pored pozorišnog komada „Tako je moralo biti“, druga po redu drama rađena po tekstu čuvenog srpskog komediografa Branisalava Nušića, koju je režirao Egon Savin.

 

Obe predstave se izvode na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a „Pučina“, koja se na istom mestu igra i 16. januara od 20 časova, pretenduje da dostigne slavu koju već godinama ima Savinova režija prvog Nušićevog dela.

 

Fotot: Promo

 

Porodična drama „Pučina“ obavijena je humorom, ali na specifičan, Nušićevski način. U centru priče nalaze se Vladimir i njegova žena Jovanka, koji naizgled žive sasvim normalnim životom. Obrt se dešava kada Jovanka, u želji da svom suprugu obezbedi bolji društveni položaj, postaje ministrova ljubavnica. U toj nameri postaje žrtva sopstvenih očekivanja, intriga i neprestanih sumnji u tuđe namere. Svaki od protagonista prolazi kroz svoj lični pakao, moralne i psihološke krize.

 

 

U predstavi igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović/Goran Šušljik, Bojan Dimitrijević, Cvijeta Mesić, Jovana Belović, Bojan Lazarov, Marko Baćović, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović.

 

Pored režije, Egon Savin potpisuje adaptaciju, scenografiju i izbor muzike. Kostimograf je Lana Cvijanović a za scenski govor je bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište