fbpx

header

Nova komedija na sceni Madlenijanuma – „Feliks i Doris“

Ko voli romantične komedije na pozorišnoj sceni dopašće mu se i predstava “Feliks i Doris” u Madlenianumu. Duboke i iskrene priče koje nisu jednostavne, olakšane su humorom i komičnim situacijama, a dokaz su da smeh leči. Novi dramski projekat koji je usledio nakon dve dramske premijere u ovoj sezoni (“Da krenemo ispočetka” i “Gospođica Julija”) trebalo bi da bude prvi put izvedena na Maloj Sceni 09. decembra 2021.

 

“Feliks i Doris” je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine koji kroz komad pronađu ne samo ljubav jedno prema drugom, već i sopstvene identitete.

Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike Madlenianuma, izvanredna Vanja Milačić. Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu, je gost iz Subotice, prvak subotičkog teatra, fantastični Vladimir Grbić.

 

Foto: Youtube/printscreen

 

Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka je I ekranizovan, pa su u filmu “The Owl and the Pussycat” glavne uloge tumačili Barbara Strejsnd i Džordž Segal.

 

“Feliks i Doris” je delo američkog pisca Bila Menhofa, a režija je u izvedbi mnogostruko nagrađivane rediteljke Olje Đorđević. Ona je u Madlenianumu sa velikim uspehom postavila komediju Jurija Poljakova “Koferče”, koja će biti prikazana u obnovljenom izdanju 28. novembra sa novim glumcima, Sofijom Juriča, u ulozi Sonje, i Petrom Mihailovićem, u ulozi Fjodora.

 

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knežević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište