fbpx

header

Nedeljni repertoar pozorišta Teatrijum – najavljena i premijera!

Teatrijum

Vrele letnje noći Teatrijum nastavlja da provodi sa publikom pod lipama uz premijeru predstave „Banović Strahinja“.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pozorište Teatrijum (@teatrijum)

 

Borislav Mihajlović – Mihiz
BANOVIĆ STRAHINJA
Sreda 27. jul u 21h PREMIJERA
Subota 30. jul u 21h REPRIZA
režija: Bojan Lazović
igraju: Fedor Đorović, Vladan Gajović, Gala Šalipur, Beta Đorevska i Nikola Živanović

 

Priča o Banović Strahinji, koja počinje u predvečerje boja na Kosovu, svima je dobro poznata. To je priča u kojoj Banović Strahinja prkosi tradicionalnim, patrijarhalnim vrednostima i surovosti tog doba i umesto moći i sile on hrabro bira plemenitost.

 

Slučajno ili ne, naredna sedmica u našem pozorištu posvećena je toj večnoj temi koja pokreće svet: muško-ženskim odnosima, koje naše predstave obrađuju na najrazličitije, ali podjednako uzbudljive načine.

 

Repertoar pozorišta Teatrijum:

 

Tatjana Kecman
NAS DVE
Četvrtak 28. jul u 21h
režija: Tatjana Kecman
igraju: Tatjana Kecman, Ana Radonjić – Zoe kida

 

Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta  karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem se „spontano“ peva, glumi i nazdravlja životu.

 

Ivan Tomašević
ZORAN RADMILOVIĆ
Petak 29. jul u 21h
režija: Andra Ada Lazić
monodramu izvodi Ivan Tomašević

 

Ovo je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart / glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

 

Mirjana Bobić Mojsilović
POZOVI „M“ RADI UŽITKA
Nedelja 31. jul u 21h
režija: Mirjana Bobić Mojsilović

 

igraju: Ivan Jevtović, Katarina Žutić, Petar Mihajlović i Snežana Savić Pozovi „M“ radi užitka je priča o kurvanju, o nama danas i ovde. To je tragikomična priča, priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću, i o našem batrganju da preživimo. Ali, snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu.

 

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu glumca Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište