fbpx

header

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje” na Topčideru

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”

Muzičko-scenski igrokaz ,,Što se bore misli moje“, autorke Zlate Tipold, biće izveden u autentičnom ambijentu Кonaka kneza Miloša u Topčideru, u subotu 21. maja u 15 časova.

 

Novi BG noćni market: Čekaju vas sjajna muzika i hrana

 

Ova jednočinka koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović – pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju „Ivanka” (u današnjoj Slovačkoj), realizuje se u saradnji Istorijskog muzeja Srbije i Кulturno-obrazovanog centra „Radionica pod otvorenim nebom”.

 

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”

 

Posetioci će, pored obilaska stalne postavke u Кonaku kneza Miloša, imati priliku da pogledaju i ovaj interesantan pozorišni komad i upoznaju se sa delom života kneza Mihaila i kneginje Julije, oživljenih snagom dramskog prikaza u izvođenju glumaca Dragane Obradović i Nebojše Đorđevića.

 

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”

 

U prekrasnom ambijentu letnjikovca „Ivanka”, u atmosferi pripreme rođendanskog slavlja i očekivanja gostiju, knez Mihailo i kneginja Julija nam pričaju svoju priču, otkrivaju neke tajne, strepnje, ali i lepe trenutke iz života.

 

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”

 

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope i uz pratnju muzike Franca Lista i Кornelija Stankovića, glavni junaci predstave će nas upoznati sa mnogim znamenitim ličnostima epohe, dočarati istorijske prilike kroz interesantne anegdote i podsetiti divnih, gotovo zaboravljenih pesama, među kojima je i „Što se bore misli moje”, koju je napisao knez Mihailo Obrenović.

 

Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje”

 

Cilj projekta je afirmacija srpske tradicije, kulture i jezika, kao i negovanje vrednosti srpske istorije i opšte kulture.

 

Istorijski muzej Srbije je podržao projekat Кulturno-obrazovnog centra „Radionica pod otvorenim nebom” sa idejom promocije muzejskog teatra i afirmacije muzejskih vrednosti.

 

Cena karte je 500 RSD i obuhvata ulaz na muzičko-scenski igrokaz i na stalnu postavku u Кonaku kneza Miloša. Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da unapred rezervišu mesto na telefon:  063/ 844-1728.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište