fbpx

header

“Muškarčine” u “Dorćol platzu” poslednjeg ponedeljka 2021. godine

Svedoci smo da se uloga muškaraca u savremenom svetu promenila. Dok je ranije muškarac bio „stub“ kuće, njegova reč bila je predsudna, a sva finansijska odgovornost na njegovim plećima, sada su te uloge podeljene na oba pola.

 

Kako se muškost tretira u našoj kulturi, zbog čega se ona iskazuje pokazivanjem snage, kao i zbog čega to naročito mlade ljude vodi ka samouništenju, samo su neka od pitanja o kojima govori predstava „Muškarčine“, najigranija predstava „Dorćol platza“, koju možete pogledati 27. decembra.

 

Scenario predstave nastao je kolažiranjem ličnih priča, iskustava i stavova, dramatizacijom teza iz knjige „Biti muško“ Stiva Bidalfa, citiranjem teoretičara muškog pokreta, ali i od fragmenata iz štampe, kao i neizostavnog interneta i televizije.

 

U predstavi su korišćeni statistički podaci dobijeni u istraživanju „Mladići i maskulinitet“ sprovedenom u okviru projekta „Budi muško“ . Takođe su uzeta u obzir i iskustva trenera u ovom projektu i materijali nastali kroz proces radionica zasnovanih na tehnikama upotrebe drame u edukaciji i metodološkim igrama osmišljenim da podstaknu kolektivno autorstvo.

 

U predstavi “Muškarčine” glume: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Uroš Novović, Rastko Vujisić.

 

Ne propustite da pogledate predstavu o muškarcima sada i ovde u poslednjem ponedeljku 2021. godine s početkom od 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište