fbpx

header

Monodrama o Margariti Stefanović „Kao da smo bile nekad”

Margita Stefanovic

U Studio centru (Kneginje Zorke 11b), s početkom u 20 časova 10. aprila, održaće se premijera monodrame „Kao da smo bile nekad“ o Margiti Stefanović, tragično preminuloj heroini roka naših prostora.

 

Komad je autorski projekat glumice Ane Vučić, nastao iz ljubavi prema pomenutoj umetnici, kao i iz želje o saznanjima koja široj javnosti nisu poznata.

 

Iskrenim i ogoljenim pristupom priča priču, iz vizure mlade glumice, o intimnim pojedinostima iz života Margite Stefanović, njenom doživljaju sveta, muzike, ljudi, i svega onoga što ju je bolelo.

 

Predstava se bavi univerzalnom temom roditelj-dete kroz odnos Margite i njene majke i postavlja pitanje da li ponekad roditeljska najbolja namera dovodi do propasti deteta.

 

Margita je pohađala muzičku školu „Josip Slavenski“ zajedno sa Ivom Pogorelićem. Osim što su bili bliski prijatelji, ujedno su bili i najveći talenti svoje klase. Kada je imala 11. godina (1970), zajedno sa Pogorelićem dobija ponudu od ruskog profesora Timakina za nastavak školovanja u muzičkoj školi u Moskvi. Njena majka je smatrala da je Magi premlada i oni odbijaju ovu ponudu, koja će umnogome promeniti njen tok života.

 

Margita Magi Stefanović bila je srpska muzičarka, najpoznatija kao klavijaturistkinja beogradske rok grupe Ekatarina Velika. Bila je jedna od najznačajnijih muzičarki na sceni bivše Jugoslavije. Duge crne kose i neverovatne harizme, bila je ikona rokenrola osamdesetih. Prozvana je crnom princezom, a najveću popularnost stekla je kao članica benda “Katarina Velika II”, koji je posle promenio naziv u EKV.

 

Poslednje nedelje života provela je u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika, a umrla je 18. septembra 2002. na beogradskoj Infektivnoj klinici.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište