fbpx

header

Monodrama Kontrabas u Parobrodu: U ulozi Đorđe Kreća

Monodrama-Kontrabas-Parobrod-2022

Monodrama „Kontrabas“ rađena je po tekstu nemačkog književnika Patrika Ziskinda i u režiji Vladana Ðurkovića.

 

– Kontrabasista koji slobodno vreme provodi u sobi boreći se sa svojim problemima upušta se u srdačno i opširno izlaganje o svom instrumentu. Izlaganje postaje sve prisnije i intimnije ne bi li se, uz obilje samoironije i duhovitih komentara, postepeno pretvorilo u iskreno životno ispovedanje, pokušaj kritike ovog društva i života, očajnički i neodgodivi vapaj za promenom – navode organizatori događaja.

 

Glumac Ðorđe Kreća će tumačiti ulogu kontrabasiste. Kreća je naveo da bi „rad na pripremi ove monodrame mogao svrstati u najvažniji lični glumački proces kroz koji je prošao“.

 

Monodrama-Kontrabas-Parobrod-2022

 

– Ovaj portret jednog umetnika pre svega je izuzetan tekst koji doseže do stvarnih umetničkih visina u svojoj pripovedačkoj estetici. Pisac u svom komadu dodiruje najintimnije delove duše jednog usamljenog čoveka. Moram priznati da je već prvo čitanje u meni uzburkalo toliko mnogo emocija. Bio sam potpuno siguran da je ovo pravi komad za mene – kaže Kreća.

 

Delo „Kontrabas“ napisano je 1981. godine, a prevedeno je na 27 jezika. Jedno je od najigranijih nemačkih komada.

 

U Beogradu je premijerno izvedeno 11. decembra 2021. godine na Međunarodnom festivalu kontrabasa, jubilarnoj 30. Basomaniji u Beogradskoj filharmoniji.

 

Monodrama „Kontrabas“ će biti izvedena 9. februara u Ustanovi kulture Parobrod, a cena ulaznice je 500 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište