fbpx

header

Monodrama „Kontrabas“ u UK Parobrod

Kontrabas

U sredu, 23. marta, u UK Parobrod igraće se monodrama „Kontrabas“, po tekstu Patrika Ziskinda, a u režiji Vladana Đurkovića, koja predstavlja spoj glume i muzike.

 

“Koronirajmo” – predstava koju treba da pogledate

 

Monodrama je prvi put izvedena prošle godine na Međunarodnom festivalu kontrabasa, na jubilarnoj 30. Basomaniji u Beogradskoj filharmoniji.

 

Kontrabas u životu jednog muzičara predstavlja prijatelja, neprijatelja, ljubavnicu, prepreke na putu koje je sam sebi zacrtao. Ono što do sada ni jedan kompozitor nije iskomponovao, može se videti na sceni u ovoj monodrami.
Devedesetih godina predstava „Kontrabas“ je u Beogradu bila izuzetno popularna. Nosilac predstave bio je Predrag Ejdus, a u Malom pozorištu „Duško Radović“ se tada tražila karta više.

 

Prva predstava u Muzeju Svečoveka na Zelenom vencu

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Đorđe Kreća (@djordjekreca)

Posle tri decenije, ulogu kontrabasiste igra diplomirani glumac FDU Đorđe Kreća, kojeg pamtimo i po ulogama u predstavama „Florentinski šešir“ Pozorišta „Boško Buha“, „Porodične priče“ Pozorišta „Slavija“, kao i u predstavama „Parče noći na Ivanovoj gajbi“, „Trnje“, „Knjiga o džungli“, „Rogovi u vreći“.

 

Predstava “Prah”: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović kao bračni par

 

Ziskind je „Kontrabas“ napisao 1981. godine, a od tada je ovo delo prevedeno na 27 stranih jezika, a ujedno je i jedan od najizvođenijih nemačkih komada.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište