fbpx

header

Pravo je vreme da pogledate predstavu “Uobraženi bolesnik”

Koliko puta do sad ste se susreli sa ljudima koji večito boluju od neke bolesti, traže vašu pažnju, a zapravo im nije ništa. Upravo o tome govori jedno od najvećih svetskih komedija, po kome je rađena i predstava „Uobraženi bolesnik“, koja se 18. januara igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

 

Jagoš Marković, jedan od vodećih srpskih reditelja, postavio je na scenu poslednje Molijerovo delo, “Uobraženog bolesnika”, kojim je ovaj klasik književnosti i scene definisao svoj konačni odnos prema konzervativizmu i šarlatanstvu, ali pre svega, prema društvu i njegovim tužnim porodicama koje pate od pohlepe i sebičluka.

 

Molijerov „Uobraženi bolesnik“ jedan je od najpoznatijih klasika svetske književnosti, u kojem pisac kroz duševna stanja protagonista opisuje bitne moralne teme.

 

 

Šta za vas predstavljaju hipohondri, koliko zazirete od njih? Vodeću ulogu predstavi ima Argan, hipohondar, čovek koji večito umišlja da je bolestan i da mu svi žele zlo.  Boljka od koje pati glavni junak ove drame ne leči se lako, a preti da bude pogubna za celu porodicu.

 

Lik Argana uverljivo tumači Dragan Mićanović, koji je 2016. godine za ovu ulogu dobio Godišnju nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta

 

Pored Dragana, na sceni briljiraju i Seka Sablić, Radovan VujovićVlasta Velisavljević, Bojan DimitrijevićGoran ŠušljikMarta BjelicaSlobodan Tešić, Nebojša MilovanovićMladen Sovilj Miloš Jevtović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište