fbpx

header

100-to izvođenje mjuzikla „Jadnici“ u Madlenianumu

Mjuzikl Jadnici, Madlenianum

Na Velikoj sceni Opere i teatra „Madlenianum“ 23.maja biće jubilarno, stoto izvođenje mjuzikla „Jadnici“, u režiji Nebojše Bradića. Premijera je bila, sad već davne 2007. godine, a bio je to prvi mjuzikl u ovoj kući.

 

U međuvremenu, predstavu su videle mnoge generacije gledalaca (pod dirigentskom palicom Vesne Šouc), a prvo izvođenje je bilo sa Zafirom Hadžimanovim u ulozi Žan Valžana.

 

Bojana Vunturišević za Rebelgrade: Malo se bojim svojih pesama

 

Popularni naslov „Jadnici“ obnovljen je 2014. godine, sa istim autorskim timom, ali sa velikim promenama u podeli uloga. U liku Žana Valžana pojavljuje se Nebojša Dugalić, a neki od glumaca su zamenili uloge, poput Dejana Lutkića koji se sad pojavljuje kao Inspektor Žaver i Srđana Timarova koji je u obnovljenoj predstavi Tenardije. Tu su i Ivan Bosiljčić, Кatarina Gojković, Nataša Marković, i pevači Branislava Podrumac, Ljubomir Popović, Zoran Leković.

 

Ansamblu „Jadnika“ tokom godina pridružili su se i Slaven Došlo kao Marijus, Mina Gligorić i Nevena Đoković (kao Кozeta), a od ovog meseca publika će gledati Branislavu Podrumac kao Fantinu.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište