fbpx

header

Mini turneja komedije “Feliks i Doris”

Za kraj sezone 2021/2022 Opera i teatar Madlenianum u julu organizuje mini turneju jedne od svojih poslednjih dramskih premijera, komedije Bila Menhofa “Feliks i Doris“, u režiji Olje Đorđević.

 

Predstava se igra od decembra 2021. godine na Maloj sceni Madlenianuma. Na sceni se u glavnim ulogama pojavljuju Vanja Milačić kao Doris i Vladimir Grbić kao Feliks.

 

 

Predstava će se osim u Madlenijanumu u Zemunu igrati u još nekim gradovima po Srbiji, ali i u regionu, i to po sledećem rasporedu:

 

  1. jul u 20 časova

HOTEL ZEPTER, VRNJAČKA BANJA

 

  1. jul u 20 časova

HOTEL ZEPTER, BAJINA BAŠTA

 

  1. jul u 20 časova

NARODNO POZORIŠTE REPUBLIKE SRPSKE, BANJA LUKA

 

  1. jul u 20 časova

HOTEL ZEPTER, KOZARSKA DUBICA.

 

 

Jedna sasvim obična noć sa spletom slučajnih i čudnih okolnosti će pokrenuti neobičnu ljubavnu vezu dvoje usamljenih i neshvaćenih individualaca u velikom gradu. Kada usred noći na vrata zakuca i potom upadne u stan drska, nasilna, jezičava, prosta osoba ženskog pola (produkt ulice), Feliks Šerman, nesuđeni pisac, inače kasir u jednoj njujorškoj knjižari, biva pogođen Amorovom strelicom.

 

Doris – mlada žena, „manekenka i glumica“, u stvari noćna dama koja upražnjava najstariji zanat, kao furija upada u sasvim jednoličan i dosadan Feliksov život, spušta ga na zemlju kao udar groma i iz korena menja njegovu sudbinu,. Odnos ovo dvoje, njihovi sudari i pomirenja, rastanci i ponovna spajanja u mučnom i komplikovanom međusobnom prilagođavanju, i najzad otkriće ljubavi koja poravnjava sve razlike, zapravo je siže komedije Feliks i Doris američkog autora Bila Manhova, koju je na Maloj sceni Madlenianuma postavila rediteljka Olja Đorđević (premijera 9. decembra 2021).

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište