fbpx

header

Miloš Biković u glavnoj muškoj ulozi predstave “Baal”

Sve popularniji u granicama Srbije, a i van nje, Miloš Biković, zaigraće u novijoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta „Baal“ 25. decembra, koju je režirao cenjeni i višestruko nagrađivani slovenački reditelj Diedo de Brea.

 

Predstava „Baal“ rađena je po prvom celovečnom Brehtovom komadu, koji je napisao kao svega dvadesetogodišnjak, na samom kraju Velikog rata. Kako bi komad bio što uverljiviji, Bertolt Breht je sam komponovao neke muzičke sekvence i dodao ih u većinu scena.

 

Foto: Beogradsko dramsko pozorište/printscreen

 

Priča o izgubljenom ljubitelju žena, pesniku i hedonisti, u stilu izvitoperene verzije Kazanove ili Don Žuana, vodi publiku na mučno putovanje kroz njegovu paklenu dušu, um, emocije, patnju, nezadovoljstvo, obimnu depresiju, sa velikim porivom da povređuje druge oko sebe, i žene i muškarce.

 

Ipak, koliko god voleo žene, toliko ih i mrzi, ne libi se da čini nasilje nad njima, koje vodi u razne posledice, a opet ne može bez njih i nezaustavljiv je u rušenju tuđe sreće, drugih brakova ili emotivnih veza, bez imalo griže savesti, zastrašujuće brutalno.

 

U novom beogradskom komadu pored Miloša Bikovića zaigraće: Miodrag Radonjić, Srđan Dedić, Milan Čučilović, Miloš Petrović Trojpec, Isidora Simijonović, Vanja Nenadić, Iva Ilinčić, Nina Janković i Jana Milosavljević. Celokupnu kostimografiju na sebe je preuzeo Blagoje Micevski.

Ne propustite predstavu “Baal” 25. Decembra s početkom u 19 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište