fbpx

header

Mesec nezavisne scene u Bitef teatru: Januarski repertoar

mesec-nezavisne-scene-bitef-teatar

“Mesec nezavisne scene u Bitef teatru” rezervisan je za januar, kao uvertira u godinu ispunjenu pozorišnim izvođenjima koja ćemo obožavati. Ovim povodom, iz pozorišta je osim zakazanog repertoara najavljen i dolazak trupa iz susednih država.

 

U januaru će svoje mesto pod reflektorima dobiti trupe i umetnici sa nezavisne regionalne pozorišne scene. Ideja je da na ovaj način Bitef teatar ugosti i organizuje različite događaje koji ne podilaze komercijalnoj strani pozorišta i “ukusima” standardnih repertoara – otud „Mesec nezavisne cene u Bitef teatru“.

 

 

U okviru ovog januarskog ciklusa, publici će se najpre predstaviti pozorišno udruženje “Letnji bioskop” u izvedbi predstave pod nazivom “Coloribus Nostri”, zakazane za 19. januar. Izvođači su Akoš Njari, Deneš Debrei, Heni Varga, Luna Šalamon, Uroš Ranković, Nemanja Tasić, Staša, Blečić, Andrea Verebeš, Aleksandra Arizanović, Dotty Debrei, Nemanja Tasić i Ana Ilić.

 

Potom, za 22. januar je zakazana drama “Bol” autorke i rediteljke Mile Manojlović, pri čemu je ona ujedno i glavni akter u predstavi, rame uz rame sa Boškom Mijuškovićem – autorom muzike. Pored njih, tim čine i Aleksandar Kovačević (scena i kostim), Igor Marković (video produkcija) i Jelena Bogavac (supervizor projekta).

 

Sledeća predstava, u režiji Roberta Reponje, dolazi na scenu Bitefa pravo iz Hrvatske i nosi naziv “Tri žene”. 23. januara biće izvedena kao rezultat koprodukcije nekoliko partnera sa tog područja: “Tigar teatra”, festivala “Osječko ljeto kulture” i “Teatra Fort Forno”. Ovo scensko delo trajaće 85 minuta, pri čemu dramaturgiju potpisuje Vedrana Klepica, a izvođači su Blanka Bart, Tatjana Bertok Zupković i Helena Minić Matanić.

 

“Mesec nezavisne scene u Bitef teatru” zaokružiće plesni solo Aleksa Zaina naslovljen “Body Confessions” – 25. januara. Zatim, 29. januara će se publici pokloniti Slovenačko mladinsko gledališče iz Ljubljane sa komadom “Suprotno” Borisa Nikitina, i naredne večeri, 30. januara, biće izvedena drama “Igra” istaknutog reditelja Žige Divljaka, ali na sceni Dorćol Platz-a.

 

Na konkursu ovog projekta Bitefa odabrane su i druge predstave: “Amplituda”, “Lux in Tenebris”, “Carlota Grisi – od vižinade do vječnosti”, “Bruklin i mačke u kontejnerima”, “Praktični vodič kroz sujeverje”, “Re-Membering 1.11”, “I svaki put kao da je prvi”, “Kolo”, “Samo jedan” i “Talentovani, pa šta”.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište