fbpx

header

Mecosopran Milijana Nikolić gostuje u operi „Don Кihot“

milijana-nikolić-narodno-pozorište

Mecosopran Milijana Nikolić gostovaće u ulozi Dulsineje u operi Žila Masnea „Don Кihot“ koja će 18. juna biti izvedena na Velikoj sceni pod dirigentskom upravom Đorđa Stankovića.

 

Beogradska premijera predstave “Smrt i devojka” u Bitef teatru

 

Naslovnu rolu tumačiće Ivan Tomašev, Sančo Pansa biće Mihailo Šljivić, a u ansamblu su i Milica Damjanac (Pedro), Iskra Sretović (Garsija), Stefan Živanović (Rodrigez), Darko Đorđević (Huan), Predrag Gligorić (Šef razbojnika), Ivan Debeljak, Vuk Radonjić, Gavrilo Rabrenović i Milan Vranković (Četiri razbojnika), a Milijana Nikolić gostovaće u ulozi Dulsineje

 

 

U „herojskoj komediji“ u pet činova smeštenoj u Španiji krajem 16. veka, čiji je libreto, prema pozorišnom komadu Žaka le Lorena inspirisanog kultnim romanom Miguela Servantesa, nastao iz pera Anrija Кaena, učestvuju Orkestar i Hor ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

Scenograf je Miraš Vuksanović, dok je za glumu i scenski pokret bio zadužen Ivica Кlemenc. Premijera predstave “Don Kihot” je održana 2. marta ove godine.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište