fbpx

header

Letnja akademija pantomime i teatra pokreta od 1. do 9. jula

U Beogradu od 1. do 9. jula 2022. u DK Studentski grad održaće se prva Svetska letnja akademija pantomime i teatra pokreta.

 

Kroz izuzetne radionice namenjene glumcima, igračima, performerima, scenskim izvođačima, nastavnicima, pedagozima i naravno pantomimičarima, bićete u prlilici da iskusite program kakav se veoma retko sreće u Srbiji je namenjen profesionalcima, ali i onima koji to žele da postanu.

 

Radionica podrazumeva intenzivan rad od 40 časova u jednoj sedmici sa dodatnim probama/mentorskim radom na etidama koje će biti javno prikazane na kraju programa, nakon čega svaki polaznik dobija certifikat Svetske organizacije pantomimičara sa opisom radionica.

 

Program Letnje akademije:

 

1. Dramska telesna pantomime („Mime Corporel Dramatique“, osnove tehnike Etjena Dekrua) – prof.dr.Džordž Maskarenhas (Brazil)
Predstava na – predstava sa („Show Off – Show On“ tehnike pantomime na otvorenom i uličnih predstava) – prof.Ofer Blum (Izrael)

 

2. Telo koje glumi („Acting Body“ osnove tehnike Marsela Marsoa u kombinaciji sa neverbalnim glumačkim izrazom) – prof.mas.Marko Stojanović (Srbija)

 

3. Telo koje igra (Srpski folklor)

 

 

Cena kompletnog programa za građane Srbije kao zemlje domaćina koji su članovi Svetske organizacije pantomimičara (mogu se učlaniti sada uz godišnju članarinu od 1.500 dinara) ili Međunarodnog pozorišnog instituta je sa popustom od 65% 24.000,00 dinara (što je samo 600 dinara po času) ili 18.000,00 dinara uz potvrdu kulturno-umetničkog društva da je polaznik igrao folklor najmanje 3 meseca (na taj način polaznik ne pohađa radionicu folklora pa je i ne plaća).

 

Za studente glume ili umetničke igre državnih i privatnih fakulteta u Srbiji i srednjih baletskih škola je 19.200,00 dinara (samo 480 dinara po času) 14.400,00 dinara uz potvrdu kulturno-umetničkog društva da je polaznik igrao folklor najmanje 3 meseca ili potvrdu škole da je pohađao časove folkora (na taj način polaznik ne pohađa radionicu folklora pa je i ne plaća). Svaki student može postati član Svetske organizacije pantomimičara potpuno besplatno do kraja osnovnih studija.

 

O PREDAVAČIMA:

 

Tehnika Dramske telesne pantomime Etjena Dekrua je gotovo nepoznata u Srbiji, a ona predstavlja osnov katedri i školi za pantomimu u svetu iz kojih se često regrutuju izvođači za trupe savremenog baleta i savremenog cirkusa. Prof.dr. Džordž Maskarenhas je profesor na državnom univerzitetu u Salvadoru u državi Bahija u Brazilu koji je godinama radio sa profesorima Korin Sum i Stivom Vesonom koji su vodili školu Etjena dekrua nakon njegove smrti i jedan je od najvećih svetskih stručnjaka za tu tehniku i član Svetske organizacije pantomimičara i Radne grupe za neverbalno pozorište Međunarodnog pozorišnog instituta.

 

Prof. Ofer Blum iz Izraela se obučavao u međunarodnim školama Ele Jaroševič (tehnike Tomaševskog i Marsoa), Etjena Dekrua i Marsela Marsoa i ima iskustvo duže od 35 godina nastupajući širom sveta na ulici, u cirkusima i u pozorištima, te izuzetno poznaje zahteve sva tri prostora, sve tri publike. Osnivač je i potpredsednik Svetske organizacije pantomimičara.
Prof.mas. Marko Stojanović je nakon studija glume na FDU u Beogradu specijalizovao pantomimu u Internacionalnoj školi mimodrame Marsela Marsoa u Parizu i ekspert je za neverbalnu komunikaciju što je uobličio kroz program u kojem se prožimaju elementi tehnike Marsela Marsoa sa elementima neverbalne komunikacije i telesnog glumačkog izraza. Godinama je bio profesor scenskog pokreta i glume na Akademiji lepih umetnosti i držao je masterklasove na pozoršnim akademijama u Stokholmu, Šangaju, Tbilisiju, Sofiji i Fudžeiri. Osnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara i inicijator i kopredsednik Radne grupe za neverbalno pozorište Međunarodnog pozorišnog instituta.

 

Za sve informacije i prijave obratite se mejlom na office@worldmime.org ili Marku Stojanoviću na marko@pantomima.rs ili telefon 060/0320169.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište