fbpx

header

Leni Ćulibrk nagrada Beogradskog festivala igre

BFI promo

Nagrada „Veruj u sebe“ u okviru Beogradskog festivala igre (BFI), za mlade talentovane baletske umetnike, otišla je u ruke Leni Ćulibrk.

 

Mladoj balerini ovo priznanje uručeno je u Nacionalno fondaciji za igru. Tom prilikom direktorka ove ustanove Aja Jung, koja je istovremeno i osnivač, direktor i selektor Beogradskog festivala igre, navela je da se predstavom iz Nemačke „Šuplje kosti“ italijanskog koreografa Jakopa Godanija 4. i 5. decembra u Operi i teatru Madlenianum završilo novo izdanje festivala.

 

-Drezden Frankfurt kompanija igre je konačno stigla u Beograd posle pet odlaganja da sa tim komadom zatvori objedinjenu 17. i 18. ediciju. Na taj način smo publici zapravo isporučili sve planirane i obećane predstave. Ali, ostao je još jedan divan projekat – „Veruj u sebe“ koji realizujemo sa prijateljem festivala Erste bankom – rekla je Aja Jung.

 

Mlada nada baletske umetnosti, laureat ove nagrade Lena Ćulibrk se zahvalila na nagradi i kazala da u budućnosti sebe vidi u ulogama Žizele u istoimenom baletu Adolfa Adama, kao i Svanilde iz baleta „Кopelija“ Lea Daliba.

 

Lena Ćulibrk je polaznica Baletske škole „Lujo Davičo“, a u Nacionalnoj fondaciji za igru Aje Jung pohađa časove kod baletskih pedagoga Marije Janković i Jovana Veselinovića, prvaka baleta u Narodnom pozorištu Beograda.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište