fbpx

header

“Balkan bordello” odrigran na sceni teatra La MaMa u Njujorku

Balkan Bordello

Projekat “Balkan bordello”, rađen pod drami albanskog pisca Bljerte Neziraj, premijerno je izvdena u kultnom avangardnom pozorištem La MaMa iz Njujorka.

 

U ovom pozorišnom komadu Nezeraja priča o bezumlju u kojem živimo poslednjih deset decenija, koju je nazvao i “sagom o balkanskoj porodici”, a rađen je u koprodukciji Ateljea 212, Teatra Ćendra iz Prištine i njujorškog pozorišta La MaMa.

 

„Balkan bordello“ otvara pitanja o apsurdnosto epohe, antičke i savremene, koja se temelji na nasilju i mržnji, a obojen je i specifičnim crnim humorom našeg podneblja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matija (@hiperbolickiparaboloid_)

 

Na sceni pozorišta La MaMa prethodno su igrali slavni glumci: Al Paćino, De Niro, Deni de Vito, Harvi Kajtel, Bet Midler, Ričard Drajfus, Sem Šepard, Landford Vilson, Robert Vilson, Piter Šuman, Džosef Čajkin…

 

Međunarodna glumačka ekipa u predstavi sačinjena je od glumca iz Ateljea 212 Svetozar Cvetković i Ivan Mihailović, iz Teatra La MaMa slavna Oni Džonson, Džordž Drens, Judžin de Pudžin, Valoa Mikens, Džon Gutjerez, Mati Barber-Bokelman, Met Naser i glumica iz Prištine Verona Kodža.

 

U autorskoj ekipi su i italijanski kompozitor Gabrijele Marangoni, američka kostimografkinja Gabrijela Bari, dramaturg Dimitrije Kokanov, majstor svetla iz Holandije Jan Perego, koreograf iz Tirane Đerđ Prevoz, naša scenografkinja Marija Kalabić.

 

„Balkan bordello“ se izvodi na engleskom jeziku, izvršni producent predstave je Beka Vučo, a ceo projekt realizuje se uz podršku Fondacije „Moj Balkan“ Njujork/Beograd.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište