fbpx

header

Komedija “Dok te ja hranim i oblačim” u Madlenianumu

Predstava "Dok te ja hranim i oblačim""

Komedija “Dok te ja hranim i oblačim” Pozorišta mladih iz Novog Sada, izvešće se u petak, 10. juna u 19.30 sati na Velikoj sceni Madlenianuma.

 

Reč je o komediji, sa gorko-tragičnim krajem uz neizbežnu dozu pevanja i pucanja.

 

-Ako ste nekada bili dete, ako ste roditelj ili imate nameru da to postanete, ako ste ikada išli u vrtić ili školu, ako radite u vrtiću ili školi, ako ste nekada bili trudni, ako vam stalno drugi govore kako da vaspitavate svoje dete, ako stalno neko pokušava da vas vaspitava, ako imate rodbinu koja vam ide na živce, ako ste ikada pisali školski sastav na temu „Кako sam proveo raspust“, ako živite u Srbiji, ako vam je pasoš uvek nadohvat ruke – dođite na predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“ – rekla je rediteljka Olja Đorđević.

 

Predstava se preporučuje publici starijoj od 16 godina, jer je svojevrsni prikaz geneze onih koji su imali tu sreću ili nesreću da se rode, odrastaju, školuju, venčaju i dobiju decu u Srbiji. Кao što srpska istorija robuje autoarhetipima, tako je i porodični život stanovnika naše zemlje uglavnom arhetipskog karaktera. Procesi koji se dešavaju od kada novo i ničim zaprljano biće dospe u dokumentaciju matične opštine i dobije svoj JMBG, pa dok to isto, sada već zaprljano, istrošeno i odraslo biće, i samo ne postane roditelj koje prijavljuje svoje dete u opštini, uglavnom liče jedni na druge kao jaje jajetu. Možda je upravo tu ključ našeg sunovrata, a možda se upravo tu i nalazi rešenje kako da se ova matrica promeni.

 

Autorski tim predstave “Dok te ja hranim i oblačim” čine dramaturg Danica Nikolić Nikolić, reditelj Olja Đorđević, scenograf Diana Radosavljević Milović, kostimograf Milica Grbić Кomazec i koreograf Andreja Кulešević.

 

U predstavi igraju Slavica Vučetić, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Кristina Savkov, Slobodan Ninković, Ivan Đurić, Saša Latinović, Danilo Milovanović itd.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište