fbpx

header

“Kišne kapi na vrelom kamenju” – o ljubavnom četvorouglu i zloupotrebi moći

Kišne kapi na vrelom asfaltu

Komad Rajnera Vernera Fasbindera „Kišne kapi na vrelom kamenju“ u režiji Juga Đorđevića donosi priču o različitim manipulacijama i zloupotrebi moći, a 26. februara će biti odigran na daskama Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Rajner Verner Fasbinder ja za neke možda bio problematičan, drugi su ga nazivali producentom kiča, ipak, on je zasigurno zacementirao svoje mesto u nemačkoj kinematografiji.

 

„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?” – rekao je o autoru režiser predstave Jug Đorđević.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Vuckovic (@chkovulica)

Pozorišni komad “Kišne kapi na vrelom kamenju” govori o ljubavnom četvorouglu, ciničnim, perverznim, prevejanim, nesrećnim junacima, koji su spremnim na sve.

Glavni protagonisti predstave su: Iva Ilinčić, Ljubinka Klarić, Pavle Pekić i Aleksandar Vučković.

 

Pavle Pekić tumači pozorišnog moćnika, manipulatora i čoveka koji zavodi.

 

„Ovaj komad kao da je malo proročki, kao da su Jug i Tijana, dramaturškinja predstave imali proročki uvid u to šta u pozorištu jeste opasno, kako se manipulacije mogu sprovoditi temeljno i dugo do uništenja drugih osoba“, smatra glumac Pavle Pekić.

 

Ne propustite predstavu „Kišne kapi na vrelom kamenju“ 26. februara od 19.30 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište