fbpx

header

Karte u junu za 500 dinara: Počela akcija u BDP

Beogradsko-dramsko-pozorište-karte-2022

Beogradsko dramsko pozorište organizuje prolećnu akciju i daje popust na karte. U okviru iste će karte za predstave sa junskog repertoara koštati 500 dinara.

 

Letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta biće otvorena 8. juna predstavom „Antigona“. Do kraja sezone će se predstave izvoditi i na scenama unutar BDP-a.

 

Premijera Sofoklove „Antigone“ izvedena je 28. maja na Velikoj sceni BDP. Rađena je u režiji gosta iz Slovenije Diega De Bree, a u prevodu Miloša Đurića.

 

 

Reditelj Diego De Brea vidi „Antigonu kao sinonim za ono što mi zovemo sloboda i za ono jedino što želimo, ali ipak na skriveni način. Smisao života mora ostati u srži čoveka, pa čak i na račun kazne koju je nemoguće izbeći“.

 

Njemu je ovo drugi poduhvat u BDP-u, posle Brehtovog „Baala“ izvedenog prošle godine.

 

Autorsku ekipu čine dramaturg Kata Đarmati, kostimograf Blagoj Micevski, a reditelj De Brea potpisuje scenografiju i dizajn svetla. Za scenski govor zadužen je Radovan Knežević. Igraju: Jana Milosavljević, Dunja Stojanović, Pavle Pekić, Ivana Nikolić, Luka Grbić, Vladan Milić, Mina Nenadović i Stefan Radonjić.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište