fbpx

header

Kabare, predavanje i tribina „Mesto dobre radnice“ u Dorćol platzu

“Na mladima svet ostaje”, kažu, a upravo odrastanje i obrazovanje mladih ljudi koji su naša budućnost tema je kabarea, predavanja i tribine „Mesto dobre radnice”, koja će se održati 8. aprila u Dorćol platzu.

 

Inicijalna situacija zamišljena je kao sastanak grupe za samopomoć i podršku četiri žene, koje povezuje njihovo radno iskustvo.

 

Sve četiri rade u umetnosti i kulturi. Sve četiri rade (ili su radile) kao nastavnice, a u ovom performansu one razmatraju društvenu stvarnost i problematiku rada, u kulturi i obrazovanju, u Srbiji, danas.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefaan Tanghe (@ostendnomadography)

 

Autorke debatuju o pitanjima kakvi nastavnici i kakva nastava su danas potrebni, koja je uloga prosvete u društvu danas (kada generacijski jaz broji sve manje godina), koji su dometi uticaja nastave i nastavnika na mlade i kako izaći na kraj sa inertnim mehanizmom školstva, u kom je skoro svaki suštinski pokušaj osavremenjivanja i eksperimenta osuđen na propast.

 

S obzirom na to da je performans nastao tokom pandemije, radeći na temama koje se tiču prosvete, autorke se bave i novonastalom problematikom onlajn nastave, kontinuiteta rada, novih modela rada i obaveza nastavnika, učenika i roditelja, kao i mentalnim zdravljem učenika i profesora.

 

Ne propustite „Mesto dobre radnice” u Dorćol platzu 8. aprila.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište