fbpx

header

Jovana Tomić dobitnica nagrade za najbolju režiju

Ceremonijalno uručenje bijenalne Nagrade Bojan Stupica, za najbolju režiju 2020/2021, Udruženje dramskih umetnosti (UDUS) Jovani Tomić rediteljki predstave „Kretanje“ dogodilo se 6. februara u Bitef teatru.

 

Specijalna projekcija filma o nastanku festivala FEST

 

Ovo prestižno priznanje rediteljki je uručio Egon Savin, predsednik žirija koji čine i Liješević i Кokan Mladenović.

 

Nagradu “Bojan Stupica” dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, a Jovana Tomić je svojim ostvarenjem “Кretanje” bila najbolja u konkurenciji deset predstava premijerno izvedenih u pozorištima u Srbiji u periodu od 1. aprila 2019. do 31. marta 2021.

 

Predstava Jovane Tomić “Kretanje” na 65. jubilarnom Sterijinom pozorju osvojila je čak šest nagrada – Sterijinu nagrada za najbolji tekst, za najbolja glumačka ostvarenja (Jelena Ilić i Aleksandar Đinđić), najbolji kostim (SELENA ORB), Sterijinu nagrada iz Fonda “Darinka Dara Čalenić″ za najboljeg mladog glumca (Pavle Mensur), i nagradu žirija Okruglog stola kritike za najbolju predstavu.

 

Projekat “Кretanje” je imerzivna predstava koja omogućava publici da, krećući se kroz različite prostore pozorišta Bitef, uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori – kao što su na primer fabrika i bašta – pričaju intimne monologe o usamljenosti…

 

Jovana Tomić je 34. dobitnik nagrade koja nosi ime legendarnog jugoslovenskog pozorišnog reditelja, a ona se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice (rad akademskog vajara Stevana Bodnarova), i unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište