fbpx

header

Savremena predstava “Jedan Pikaso” u “Ateljeu 212”

jedan-pikaso-atelje-212

“Jedan pikaso” je drama bazirana na istoimenom književnom delu pisca Džefrija Hačera. “Atelje 212” 15. januara širom otvara svoja vrata obožavaocima savremenog pristupa književnosti, a time i modernom pozorištu – u 19:30h.

 

 

Sa radnjom smeštenom u doba okupiranog Pariza u periodu oko 1941. godine, delo “Jedan Pikaso” se poigrava hipotezom “šta bi bilo, kad bi bilo”. U prevodu, Hačer je svojim književnim delom kreirao prostor za spekulaciju koja se odnosi na vreme koje je čuveni Pikaso proveo u glavnom gradu Francuske. Kako bi tada izgledao njegov susret sa predstavnicom nacističkog režima – privlačnom Gospođicom Fišer?

 

Život Pabla Pikasa, njegovo stvaralaštvo i umetnička nahođenja, Hačer je doveo u vezu sa istraživanjem položaja umetnika u izazovnim vremenima. U ovom periodu u kome je smeštena radnja predstave, sukobi između kreativnosti i rata, slobodnog stvaranja i cenzure, bili su svakodnevna tema za razgovor i razmatranje.

 

Reditelj predstave “Jedan Pikaso” je Erol Kadić, a glavne (i jedine) uloge su zauzeli Tihomir Stanić i Sofija Juričan kao Pikaso i Gospođice Fišer. Karte nabavite na bilteranici pozorišta ili online klikom na link.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište