fbpx

header

JDP u koprodukcionom projektu Unije teatara Evrope

JDP

U okviru ovog velikog projekta biće realizovano sedam koprodukcija, među kojima je i predstava „Vatre“ po delu Margarit Jursenar, u režiji Кarme Portačeli, koju će JDP raditi sa Nacionalnim teatrom iz Barselone, a beogradska premijera najavljena je krajem godine.

 

Otvaranju festivala u Avinjonu, jedne od najstarijih i najuglednijih teatarskih smotri u svetu, prisustvovala je i direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) Tamara Vučković Manojlović.

 

Prvog dana manifestacije izvedena je predstava „Ifigenija“ Tiaga Rodrigeza, u režiji Ane Teron, koprodukcijia Nacionalnog pozorišta iz Strazbura, Festivala u Avinjonu i Nacionalnog teatra iz Porta, koja je deo velikog projekta Unije teatara Evrope.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jdp (@jdpbgd)

U okviru ovog projekta biće realizovano sedam koprodukcija, među kojima je i predstava „Vatre“ Margarit Jursenar, u režiji Кarme Portačeli, koju će Jugoslovensko dramsko pozorište raditi sa Nacionalnim teatrom iz Barselone.

 

Premijera predstave „Vatre“ u JDP očekuje se krajem godine, a posle toga planirana je premijera i u Nacionalnom teatru u Barseloni.

 

Ova koprodukcija učestvovaće na festivalima „Otoño“ u Madridu i „Finistera“ u Portu 2023. godine.

 

JDP je članica mreže najznačajnijih pozorišnih kuća Evrope od 2006. godine, i jedino je pozorište iz regiona u ovoj organizaciji.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište